Blogikirjoitukset

Apua, tytär tulee joululomalle kotiin

Apua, tytär tulee joululomalle kotiin. En tarkoita sillä, että se huono asia olisi kun tytär tulee Jenkeistä kotiin joululomalle vaan minulle tuli pieni paniikki ja stressi. Minä kun olen käyttänyt hänen huonettaan työhuoneena ja nyt se pitää tyhjentää tavaroistani meidän työhuoneeseen missä mieheni työskentelee. Kun sanotaan, että kuva vastaa tuhatta sanaa, niin ymmärrätte varmaan paniikkini kun katsotte kuvaa. Mihin ihmeessä minä tungen nuo kaikki tavarat meidän työhuoneessa. Miten voin tehdä siellä mitään kun mieheni pöytä on aina tiptop ( tosin hän työskentelee vain tietokoneella) ja minun työpöytäni on yleensä aina tuon näköinen. Onko ihme, että minulla on pieni työpöytästressi. No yritän jotenkin saada tavarani laitettua työhuoneen kaappeihin, että kaikki ainakin näyttäisi hyvin siistiltä kunhan kukaan ei avaa kaappeja. Tyttären huone on siivottava vielä sen jälkeen ja uusi sänky laitettava kuntoon

Olen saanut tyttäreltä Jenkeistä viestejä miten minun pitää hänen huone laittaa. Muistanhan hänen hyvän täkin. Se on laitettava sänkyyn toisen täkin kanssa. Tyynykin pitää olla hyvä, että saa nukuttua hyvin. Sänky piti olla 140 cm leveä, mutta joutuu tyytymään nyt 120 cm leveään. Paras viesti oli, että joulukalenteri olisi kiva olla hankittuna kun hän tulee kotiin. Eikö siellä Jenkeissä opiskella ollenkaan kun on aikaa lähettää minulle ohjeita tänne vai onko ikävissään jo toinen jalka tulossa lentokoneessa lomalle Suomeen. Epäilen kyllä, että äiti ja isä eivät ole ikävän kohde. Olen ajatellut, että voisinko sanoa ” ota täkkisi ja mene poikakaverille”. Tosin kyllä he ruoka-aikaan kuitenkin ovat täällä joten näillä mennään.

Joulukin olisi tulossa. Nose on huomannut, että hyllyille on ilmestynyt outoja pieniä tonttuja, joita on kiva ottaa suuhun ja maistella. Varsinkin kun minä karjaisen sen jälkeen, että irti ja syöksyn pelastamaan tonttuni. Nose tietää, että näin saa jakamattoman huomioni. Olen myös huomannut, että hän on hyvin ovela mikäli kyseessä on esim. joulutorttu, joka on vahingossa jäänyt hänen ulottuville. Minä lähdin Jumboon käymään ostoksilla ja nähtävästi Nose ei muistanut, että mieheni työskentelee kotona. Nose odotti kiltisti kun lähdin autolla pihasta ja käännyin tielle, sen jälkeen oli kuulunut lautasen kilahdus ja mieheni tullessa katsomaan oli Nose ollut joulutorttu suussa vaatehuoneen edessä. Ovela koira. Odotti että lähden ja iski sitten joulutortun kimppuun.

Ennen Joulua on vielä tehtävä raskas päätös. Meidän 12v saksanpaimenkoira Pippuri on jo niin huonossa kunnossa, että on pakko laskea hänet jo sateenkaaren toiselle puolelle. Hänen takapäänsä ei enää kannata häntä kuin hetken verran ja joudumme auttamaan hyvin paljon häntä liikkumisessa paikasta toiseen kantamalla häntä. Kipulääkkeetkin menevät jo aika suurella annoksella. Olemme odottaneet, kun tyttäremme tulee kotiin ja saa sanoa hyvästit Pippurille. Olen jo takapihalle katsonut paikan Pippurin tuhkalle ja istuttanut viereen kukkasia ensi kesäksi. Pippuri on kuitenkin meidän elämässä mukana menossa aina meidän muistoissamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *