Uncategorized

Olen pelastunut

Kohta on elokuu. No ei tämä kesä kesältä ole tuntunut, mutta silti hermot ja järki on ollut taas koetuksella. Koulut, ainakin tyttären lukio, alkaa 10 päivä ja silloin olisi kermamunkin aika. Voi juhlia, että on taas selvinnyt järjissään tämänkin loman. Ai miksi? Nämä nykyajan nuoret omaavat hyvän valvomiskyvyn, mitä minun aikana ei ollut tai jos olisi ollut, niin isäni olisi varmaan poliisit lähettänyt perääni. Nykyään kun nuoren pitää viettää lomaa ja nauttia siitä ( tyttäreni sanat) ja tämä tarkoittaa sitä, että tullaan aamulla viideltä kotiin ja sitten nukutaan iltapaivällä viiteen. Se jälkeen voikin alkaa taas laittamaan itseään ja pian voi taas lähteä kavereiden kanssa ulos. Onneksi hän täyttää maaliskuussa 18v ja minun laillinen vastuuni loppuu hänestä. Ei tarvitse tukkapystyssä olla kotona miettimässä missä ja kenen kanssa hän on.( tai niinhän minä luulen) Sitä ennen varmaan minun pitää liittyä johonkin ”Vanhemmat, jotka herättävät lapsensa aamulla kouluun”-tukiryhmään. Nämä tyttären aamuherätykset kouluun voivat käydä traumaattisiksi kesäloman jälkeen.

Toinen tyttäreni lähtee Jenkkeihin yliopistoon opiskelemaan. Hänet voi lähettää sinne 4.8 lähtevällä aamulennolla. Sitä ennen olemme saaneet kuulla kunniamme häneltä joka asiasta ja kiukuttelut kaikesta maan ja taivaan välillä, sekä purreet huulemme varmaan ruvelle nielessämme vastauksia hänen kiukunpurkauksiin. Ei, ei hänellä kuulemma stressiä lähdöstä ja tulevasta ole. Ei toki, mutta kohta me vanhemmat alamme tuntea stressiä siitä, kun emme osaa tehdä mitään oikein hänen mielestä ja kuulemme kyllä asiasta. Niin ja syy kaikkeenhan on aina vanhempien, vaikka ne sielä toisessa päässä jotain sekoilisivat. no stressi ja jännitys tulevasta purkautuu ehkä meihin vanhempiin….

Kaikkein viimeisin asia, missä ajatteliln jo järkeni katoavan kokonaan oli mieheni ns kesälomaharrastus. Minulla on takapihalla lintulauta, missä syötän 4 oravaa Ollia, Olivia, Oskaria ja Outia tai siis viittä- Musta viitta liittyi joukkoon. Näiden oravien lisäksi  paikalla on tietysti lintuja, jotka rakastavat pähkinöitä yms. No nähtävästi miehelläni on ollut kesäloma minun kanssa hyvin tylsää, sillä hän päätti tehdä youtube-kanavan Lintulauta tv. Kyllä, youtube kanava minun lintulaudastani, missä syötän oravia ja lintuja. Tämä alkoi olla jo minullekin vähän liikaa.Onneksi hän aloittaa työt maanantaina ja saa muuta ajateltavaa.

Kaiken tämän jälkeen olen tyytyväinen kun elämä palaa normaaliksi ( jos sitä voi normaaliksi sanoa) ja pääsemme takasin normaaliin rytmiin kesäloman jälkeen. Ehkä joudun kuntosalilla ottamaan vähän lisäkierroksia, että saan tämän kesän muistot pois päästäni ja tiedän tulevaisuudessa että pukeudun kunnolla mennessäni syöttämään lintuja, että en vahingossa satu vilauttamaan mieheni Lintulauta.tv:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *