Blogikirjoitukset

YO-juhlat oli ja meni

Kirjoitettu 8.6.17
Juhlat on juhlittu ja arki edessä. Kaiken sen stressin ( äidin ja tyttären) palkinto saatu ja lakki päähän. Elämä on edessä. Rehtorin hyvät saatesanat mielessä, muistakaa nauttia elämästä ja miettikää mitä haluatte elämästä ( tai oli ne saatesanat jotakin sinnepäin) Kutsut, juhlaherkut, vieraslistat yms saivat kyllä äidin repimään hiuksia päästä, vaikka muut juhlahenkilön vanhemmat sisarrukset auttoivat juhlaherkuissa, mutta tiedättehän sen stressin kun haluaa että kaikki sujuu hyvin ja sitten et meinaa päästä YO-juhlapaikan parkkipaikalta ajoissa pois eli hiuksia revitään päästä joka vaiheessa. ( onkohan minulla kuinka paljon hiuksettomia kohtia päässä). No kuitenkin juhlat saatiin juhlittua ja minä selvisin suhtkoht täysijärkisenä niistä stressin ja sukulaisten kanssa.

Kyllä meillä on mietitty elämää eteenpäin. Meidän ylioppilaalla on valmiina opiskelupaikka Etelä-Virginiassa yliopistossa, ellei tässä nyt jotain outoa ja poikkeavaa vielä satu sielä trumppilandiassa. Tytär on siis lähdössä kotoa maailmalle ja ison valtameren toiselle puolelle. Äitinä tunnen suurta ylpeyttä tyttärestä, mutta myös pientä haikeutta. Tytär on aikuinen, ei enää pieni lapsonen joka tarvitsee äitiä. Tietysti, ei se äitinä olo mihinkään katoa ( ainakaan kun rahapula iskee) ja tuleehan tytär kotiin lomilla. On vain luotettava itseensä, että on osannut antaa oikeat matkaeväät lapselle maailmalle. Vuoronumero varmaan tarvitsee varata tyttären kotilomilla, että pääsee tapaamaan tytärtä, kun epäilen että kavereiden kanssa menee pitkin ja poikin pääkaupunkiseutua. No toisaalta, hänellä on koko elämä edessä ja kaikki tuo suotakoot hänelle.

Kotona on totuttava hiljaisempaan oloon, vaikka epäilen että pikkusisko vielä hoitaa tuota ”äidille harmaat”- hommaa, jos ei hän niin sitten koirat ja kissa ( miehenkin voi kyllä laskea tähän mukaan) toisaalta alkaa aika, jolloin on ns omaa aikaa ja vain yksi lapsi enää kuudesta kotona. Niin se elämä menee eteenpäin ja talo hiljenee. Tässähän voisi kohta alkaa miettimään muuttoa lämpimään maahan talveksi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *